Despre Swimathon Târgovişte

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, deghizată într-o competiție de înot. Având la bază un mecanism atractiv, creativ, dar mai ales eficient de a strânge bani, îți oferă ocazia perfectă de a te implica și a face parte din schimbarea pe care ți-o dorești în orașul tău.

Mecanismul este unul simplu, împărțit în trei etape:

1. În prima perioadă organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă vor înscrie cauzele și proiectele pe care îți vei dori să le susții.
2. Mai apoi, se formează echipele care în ziua evenimentului vor înota, timp de o oră, cât pot ei de mult pentru cauza cea mai dragă lor.
3. Ultima etapă e cea de înscriere a susținătorilor. Atunci vei putea încuraja echipa favorită oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceasta, fie o sumă fixă.

Pe scurt, există câte-un loc de implicare pentru fiecare persoană, instituție, organizație și companie care dorește să facă valuri.

Swimathon-Targoviste-2017-Despre

Banii strânși vor fi folosiți pentru a susține cauzele și proiectele înscrise în competiție

Fundația Comunitară Dâmboviţa (FCDB) se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reţine un procent de 10% pentru costurile de organizare. În baza unui contract de finanţare, se asigură că aceste sume ajung la cauzele și proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor și evaluează rezultatele.