ORE ÎN AER LIBER!

Ştim cu toţii că este destul de greu să-i motivăm pe elevi să înveţe. Elementul cheie al educaţiei outdoor este acela că oferă elevului posibilitatea de a învăţa prin experimentare, prin observare. Există o varietatate de activităţi ce pot fi derulate pentru a preda într-un mod inedit materia, astfel elevii îşi vor forma imaginaţia, creativitatea, vorbirea, exprimarea literară/artistică. Un studiu publicat recent în revista academică Frontiere în Psihologie, a arătat că predarea unei lecţii copiilor în aer liber a ajutat profesorii să menţină copiii de aproape două ori mai concentraţi decât când predarea se face intr-o clasă. Având în vederea că expunerea copiilor în aer liber pare să aibă multe beneficii suplimentare, printre care o sănătate fizică şi mentală mai bună, rezultatele studiului susţin includerea în programa şcolară a unor ore cu predare în aer liber.
ianuarie-mai 2020
Considerăm că trebuie să acordăm o atenţie deosebită în alegerea metodelor folosite la activităţile desfăşurate cu elevii la oră. De aceea este important să declanşăm în interiorul fiecărui copil dorinţa şi plăcerea de a participă în mod activ, să le stimulăm interesul pentru învăţare. Acest lucru poate fi realizat prin optimizarea şi revitalizarea metodelor clasice, producând efecte educative mai puternice şi durabile. Comunitatea şcolii va avea o îmbunătăţire a spaţiului din curtea liceului- o intervenţie care să inspire elevii să fie mai liberi, mai dezinvolţi şi mai deschişi spre colaborare.
In aer liber lectiile sunt mai atractive!

1Daniela Mihalceasumă fixă50
2Alexandra Stanciusumă fixă20