Jocul de-a arhitectura

Am observat ca nu exista o materie efectivă in scoli care sa ii învețe pe copii cum să-și descopere si sa-si cunoască orașul în care trăiesc. Consider că este esențial să învățăm să "citim" un oraș cu ajutorul unor elemente specifice.
Vacanta de Paște 2020
Prin acest proiect imi doresc sa le împărtășesc elevilor( 6- 14 ani) informatii esențiale despre cum pot să cunoască orașele în care trăiesc,despre cum pot sa afle istoria așezărilor prin prisma arhitecturii ce le iese în cale, care sunt regulile si elementele ce alcătuiesc un oras si cum fiecare zonă oferă anumite oportunitati: zone comerciale,zone de agrement, etc. Prin realizarea unor machete simple alaturi de copii as vrea sa le împărtășesc cunoștințele mele, sa construiesc alaturi de ei macheta unui "oraș de hartie" si sa observam care sunt elementele esentiale care duc la buna finctionare a unei comunitati. Este un exercitiu de arhitectura, de istorie distractiva, o provocare ce necesita rabdare si altruism dar oferă si oportunitatea de a-i invata sa priveasca lumea cu alti ochi.
Jocul de-a arhitectura
Informarea comunității cu privire la aceste activități prin intermediul rețelelor de socializare, realizarea unor afișe sau materiale video care sa descrie obiectivele proiectului

Ana Maria Barbu
Sutin proiectul Jocul de-a arhitectura! Vino alaturi de noi! Doneaza si sustine proiectul nostru care se adreseaza copiilor! Sustinem educatia pentru mediul locuit.

1Raisa Ionsumă fixă20
2Claudia Cosmansumă fixă50